top of page

Take a look inside! Case Study House No. 8 Eames

Ooit ga ik een bezoekje brengen aan dit bijzonder mooie huis van Charles en Ray Eames in San Francisco! Beter bekend als Case Study House No. 8. Het huis is een mijlpaal van de midden 20ste eeuw. Het werd ontworpen en gebouwd in 1949 door Charles en Ray Eames en diende als hun huis en studio. Ze hebben in het huis gewoond tot hun dood (Charles in 1978 en Ray in 1988)

Het huis staat vol met giften van vrienden, familie en collega's. De manier waarop de Eames leefden in hun huis weerspiegelde hoe ze te werk gingen. Charles beschreef het huis destijds als ongedwongen. Je krijgt een gevoel van "het-moet-zo-zijn" in het huis. Het duo ontwierp het huis om aan al hun behoeften te voldoen. Zij geloofden in het eerlijke gebruik van materialen en eenvoudige verbindingen. De details zijn het product!

Het huis staat genesteld in de heuvels, om zo midden in de natuur optimaal alle zintuigen te kunnen ervaren. De geuren, het geluid van vogels, de schaduw van de bomen, de structuur van het huis zowel binnen als buiten, de openheid van de omgeving en alle elementen van het huis sluiten naadloos op elkaar aan.

Charles zei: "Net als een goede gastheer probeert te anticiperen op de behoeften van zijn gast, zo probeert een goede architect of designer te anticiperen op de behoeften van de bewoner en/of de gebruiker van zijn ontwerp"

Kijk mee naar dit prachtige huis!


bottom of page